^Nazaj na vrh
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
  
Get Adobe Flash player

Pladenj jajčnih piščančkov

Share

 

 

Potrebujemo:

- jajca

- zeleno solato

- kislo smetano

- majonezo

- sol

- korenček

- rozine

- po želji: poper, česen, čebulo itd.

- krožnik

- nož

- brizgalko za smetano

 

 

Kako naredimo?

1.korak: zeleno solato operemo, narežemo na trakove in položimo na krožnik

2.korak: jajca trdo skuhamo

3.korak: jajca olupimo, odrežemo zgornji del in izdolbemo rumenjak (pazimo, da ne poškodujemo beljaka)

4.korak: rumenjak spasiramo, dodamo smetano, majonezo in sol ter ostale začimbe po želji; mešamo dokler ne dobimo gladke, vendar obstojne mase

5.korak: tako napravljeno maso damo v brizgalko in napolnimo beljake; na vrh položimo preostanek beljaka (za klobuk – kot kaže slika)

6.korak: iz korenčka z nožem naredimo majhne nosove in jih pritrdimo na rumenjak (kremo)

7.korak: iz rozin (lahko jih razpolovimo) napravimo oči

8.korak: tako narejene piščančke v jajčkih razporedimo po solati (kot kaže slika)

 

Dober tek!

 

Share

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Copyright © 2013. Ustvarjajmo z otroki Rights Reserved.