^Nazaj na vrh
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
  
Get Adobe Flash player

Sadna pizza

Share

Za pito premera 28 cm potrebujemo:

 

Za sladko masleno testo:

- 125 g masla

- 100 g kristalnega sladkorja

- ščepec soli

- 250 g moke

- 1/2 vanilijevega stroka

- limonino lupinico

- 2 rumenjaka

- 2 - 3 žlice mrzle vode

 

Za nadev:

- 200 g skute

- 2 žlici sladkorja (lahko manj)

- vanilin sladkor

- različno sadje (ananas, jagode, borovnice, jabolka, kivi itd.)

 

Kako naredimo?

1.korak: maslo, sladkor, sol in moko v posodi čim hitreje zdrobimo v drobtine, stresemo na desko, dodamo ostale sestavine in na hitro umesimo v krhko testo. Oblikujemo ga v kroglo, pokrijemo in damo v hladilnik za eno uro. Testo damo na desko in ga narežemo na 5 mm debele rezine, ki jih eno zraven druge polagamo na pomaščen pekač. Testo z roko potlačimo v enotno površino, tudi ob obodu in ga prepikamo z vilicami. Pekač s testom damo v zamrzovalnik za 15 minut, da se testo ne skrči med peko.

2.korak: pečemo 25 minut pri 200 stopinjah

3.korak: skuto zmešamo z sladkorjem in vanilin sladkorjem (po potrebi dodamo malo mleka, če je masa pregosta) ter maso porazdelimo na testo

4.korak: na skuto poljubno zložimo sadje in dobimo sadno pico

 

Dober tek!

 

Share

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Copyright © 2013. Ustvarjajmo z otroki Rights Reserved.