^Nazaj na vrh
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
  
Get Adobe Flash player

Torta gusarska ladja

Share

  

Potrebujemo:

Za biskvit (količina za dva okrogla biskvita):

  • 10 jajc
  • 50 dag sladkorja
  • 50 dag moke
  • 2 pecilna praška
  • 2 dl vode
  • 2 dl olja

 

Za vsebino in dekoracijo:

  • 1,5 l sladke smetane
  • čokoladni puding (2 vrečki)
  • cca 1,3 l mleka
  • 3 žlice kakava
  • sladkor
  • nutello
  • 250 g jedilne čokolade
  • 250 g masla
  • vafelj palčke
  • napolitanke v obliki rolic (ki so oblite s čokolado)
  • modro in roza živilsko barvo
  • sladkorno maso (cca 100 g)
  • čokoladne kroglice (velikost rumovih kroglic)
  • playmobil figurice: gusarje, top, itd.
  • 3 dolge zobotrebce (cca 25 cm)
  • kolaž papir (poljubne barve)
  • majhno leseno skrinjico
  • čokoladne zlatnike
  • brizgo za smetano

 

Kako naredimo?

1.korak: najprej spečemo biskvit po naslednjem receptu: rumenjake in sladkor stepemo, dodamo vodo in olje, nato še moko s pecilnim praškom in na koncu vmešamo sneg vseh beljakov. Po želji lahko dodamo tudi 3 žlice nutelle, da dobimo biskvit rjave barve. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah od 35 do 40 minut. Pri tem uporabimo oglat pekač, kamor gre masa za dva navadna okrogla biskvita (mi smo uporabili pekač 40x25 cm)

2.korak: ko se biskvit ohladi, ga obrežemo v obliko ladje ter prerežemo na 3 plasti

3.korak: iz 1l mleka in 2 vrečk čokoladnega pudinga skuhamo puding in ga ohladimo

4.korak: 1 l sladke smetane trdo stepemo ter vanjo dodamo 5 žlic nutelle

5.korak: 3 dcl mleka zmešamo z kakavom, nato pa prvo plast biskvita napojimo z kakavom ter nanj namažemo puding

6.korak: na puding položimo drugo plast biskvita ter jo prav tako prepojimo z kakavom

7.korak: na drugo plast biskvita namažemo stepeno sladko smetano (z nutello) ter pokrijemo z tretjo plastjo biskvita, ki jo prav tako prepojimo z kakavom

8.korak: z preostankom biskvita (ki smo ga dobili, ko smo izrezali obliko ladje) podpremo torto tam, kjer se upogiba navzdol – zgornja plast mora biti namreč čim bolj ravna

9.korak: z preostankom biskvita lahko naredimo tudi višji zadnji ali pa sprednji del ladje (mi smo naredili zadnji del)

10.korak: jedilno čokolado in maslo stopimo (lahko naredimo tudi parno kopel), zmešamo ter z zmesjo prelijemo celotno torto

11.korak: ko se čokoladni preliv nekoliko strdi, ob straneh torte zapičimo po 4 napolitanke v obliki rolic (ki so oblite s čokolado)

12.korak: iz kolaž papirja izrežemo 3 jadra ter jih zapičimo na zobotrebce

13.korak: zobotrebce z jadri zapičimo na sredino torte enega za drugim

14.korak: po vrhu torte po robovih naredimo ograjo iz vafelj palčk (ko še čokolada ni čisto strjena, da se palčke lepo primejo na rob ladje)

15.korak: po torti porazdelimo playmobil figurice, ob topu položimo 3 čokoladne kroglice (bombe)

16.korak: čokoladne zlatnike damo v leseno skrinjico in jo položimo na torto (zaklad)

17.korak: v majhen košček sladkorne mase damo modro jedilno barvo in temeljito premesimo, da se barva lepo porazdeli (obvezno uporabimo rokavice!)

18. korak: modro obarvano sladkorno maso razvaljamo in iz nje izrežemo sidro – ko se sidro strdi, ga položimo na stran ladje

19.korak: v preostali košček sladkorne mase damo roza jedilno barvo in temeljito premesimo, da se barva lepo porazdeli (obvezno uporabimo rokavice!)

20.korak: iz roza obarvane sladkorne mase oblikujemo hobotnico (in ji naredimo modre oči iz preostanka modre sladkorne mase)

21.korak: v 0,5 l sladke smetane damo nekoliko modre jedilne barve in jo trdo stepemo

22.korak: v brizgo za smetano damo modro obarvano sladko smetano ter okoli ladje nabrizgamo smetano, da izgleda kot morje

23.korak: tik pred serviranjem torte na modro smetano položimo hobotnico

 ...in gusarska ladja naj zapluje med otroke...:)

 

Dober tek!

Share

Komentarji   

0 #1 Vigrax 03:27 07-11-2016
Great article! We will be linking to this
particularly great post on our website. Keep up the great writing.
Citat

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Copyright © 2013. Ustvarjajmo z otroki Rights Reserved.