^Nazaj na vrh
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
  
Get Adobe Flash player

Medena hiška

Share

Potrebujemo:

  • 1 kg medu
  • 0,25 g tople vode
  • 650 g ržene moke
  • 600 g pšenične moke
  • 40 g dišav za medenjake (npr. 20 g dišav za medenjake in 20 g za jabolčni zavitek)
  • 30 g sode bikarbone
  • dekoracijo (bonboni, orehi, piškoti, konfeti...)
  • 2 beli sladkorni pisali (npr. od dr.Oetker)
  • beljak
  • sladkor
  • zobotrebci
  • ravnilo
  • rezilo za pizzo

Kako naredimo?

1.korak: med raztopimo z vodo in ohladimo, nato primešamo vse suhe sestavine (brez sode bikarbone)  in umesimo testo
2.korak: testu nato dodamo še sodo bikarbono in še enkrat umesimo 

3.korak: ko je testo dobro pregneteno, ga damo počivat vsaj čez noč

4.korak: na vrsti je planiranje hiške: testo zadostuje za velikost hiške cca D: 20 cm, Š: 15 cm, V: 26 cm

5.korak: testo damo kar nekaj ur pred planiranjem na sobno temperaturo, da ga potem lahko razvaljamo na 0,5 cm debeline (če je še pretrdo, ga razdelimo na več delov in damo za nekaj sekund v mikrovalovno pečico)

6.korak: iz testa izrežemo stranice hiške (pri tem si lahko pomagamo z ravnilom in rezilom za pizzo) ter smrekice in druge okraske in jih nekajkrat prepičimo z zobotrebcem (ne prevečkrat!)

7.korak: izrezane stranice damo v pečico in pečemo na 200 stopinj približno 10 minut (odvisno od pečice)

8.korak: ko se testo dobro ohladi, lahko pričnemo s sestavljanjem hiške. Stranice lahko povežemo z beljakom in sladkorjem (ter počakamo, da se strdi) ali pa kar z zobotrebci, da dobimo stabilno hiško

9.korak: na koncu hiško poljubno okrasimo (npr. belo sladkorno pisalo uporabimo za imitacijo snega) in čarobna medena hiška je gotova!

Dober tek!

 

Recept in fotografije nam je zaupala Urška Fartelj, avtorica spletne strani in bloga www.220stopinjposevno.com in kjer najdete tudi to hiško (http://www.220stopinjposevno.com/2/post/2013/12/arobna-hika-maxa-in-mae.html)

Share

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži

Copyright © 2013. Ustvarjajmo z otroki Rights Reserved.